Uw vakman voor iedere klus


isolatietips   

>> home

>> het bedrijf

>> informatie

>> contact

>> links en tips

   andere tips: verftips
klustips
behangtips
VOORZETWAND TEGEN BURENGERUCHT

Overlast door burengerucht is vervelend. Maar al te vaak komt het voor dat muren niet goed ge´soleerd zijn. Een voorzetwand kan uitkomst bieden. Wel moet deze dan volgens een speciale constructie geplaatst worden: er mogen geen geluidsbruggen zijn tussen wand en voorzetwand.

HOU DE WARMTE BINNEN

Breng radiatorfolie achter de radiatoren aan. Maak ongeveer 10 cm boven de radiatoren brede vensterbanken en laat de gordijnen tot op de vensterbank hangen.

HOU DE KOU BUITEN

Breng deurdrangers (automatische deursluiters) aan en zo mogelijk een brievenbusborstel. Maak een tochtportaal bij de buitendeur. Sluit bij een open trap het trapgat af met een deur of gordijn.


ISOLATIE BINNEN

Maak kieren dicht bij ramen, deuren, de aansluiting van het dak op de muren en tussen kozijnen en muren (laat uiteraard wel de ventilatieroosters open). Isoleer de cv-leiding en warmwaterleidingen in ruimten die u niet hoeft te verwarmen, zoals onder de vloer en op zolder. Gebruik kunstof-isolatieschuim. Dit is vochtbestendig en rot niet.

 

 

VOORDELEN VAN ISOLATIE

Lagere stookkosten, fors lagere premies, verhoging van het wooncomfort en een waardestijging uw huis.

DENK AAN VOLDOENDE VENTILATIE

Isoleren is leuk, maar er kan een levensgevaarlijke situatie ontstaan als fornuis, geiser, cv-ketel en open haard onvoldoende zuurstof krijgen, zodat er koolmonoxide ontstaat. In een te goed ge´soleerde woning kan bovendien de waterdamp niet ontsnappen. Met als gevolg: houtrot en schimmel. Dit is te voorkomen door regelmatig een raam open te zetten en extra ventilatieroosters in uw huis aan te brengen.

MILIEUVRIENDELIJKE ISOLATIE

Vermijd het gebruik van 'kit' zoveel mogelijk. PUR-kit of PUR-schuim is schadelijk voor het milieu. Alternatieven voor kitten zijn PE-rolband of EPDM-rubber.

 HOEVEEL SCHEELT ISOLATIE?

Echt veel energie kunt u besparen door uw huis te isoleren. De gemiddelde Nederlandse woning is matig ge´soleerd. In een slecht ge´soleerd huis is per jaar gemiddeld 2150 m3 gas nodig voor de centrale verwarming. In een goed ge´soleerd huis is maar 700 m3 gas nodig. Isoleren helpt dus echt.

 

DE KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Heeft u onder uw huis een vochtige kruipruimte dan is het verstandig om de bodem dampremmed te maken en de funderings- muren af te sluiten. Dit voorkomt dat het vocht de bovenliggende vloer aantast.

 SPOUWMUUR ISOLATIE

Dit is werk voor de vakman met speciale apparatuur. Erzijn in het verleden een aantal mensen zelf aan het klussen geweest met vervelende gevolgen. Het isoleren van spouwmuren kan tegenwoordig probleemloos worden gedaan door erkende bedrijven.

  

ISOLATIE MET FOLIE?

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van minerale wol met een dampwerende laag (folie): altijd de folielaag naar binnen richten!

Timmer & Onderhoudsbedrijf A.J. Arts
Correspondentie-adres: Postbus 5, 2650 AA Berkel en Rodenrijs
Adres kantoor : Castor 15 2651 GT Berkel en Rodenrijs
Tel: 010 - 511 11 62 Mobiel: 06 - 51186134 Fax: 010 - 292 76 17 E-mail: info@timmerbedrijf-arts.nl