Uw vakman voor iedere klus


klustips   

>> home

>> het bedrijf

>> informatie

>> contact

>> links

   andere tips: verftips
isolatietips
behangtips
VLOER ONTKRAKEN

Als een vloer kraakt komt dit meestal doordat er speling is tussen de vloerdelen. Zoek uit waar het gekraak vandaan komt. Strooi op die plek grafiet- of talkpoeder. Als de vloer hierna nog steeds kraakt is het een kwestie van de vloerdelen stevig vastschroeven op de vloerbalk.

DAKRENOVATIE

Verwijder grint en luchtblazen, veeg het dak goed schoon en voorzie het van een grondlaag. Na droging van de grondlaag kunt u een brandrol aanbrengen over de bestaande dakbedekking. Let op een goede afdichting tussen de naden en de aansluiting van de trimrand.

GEWICHTIGE TIP

Bevestig, vanwege het grote gewicht van boeken, niet te veel boekenplanken aan een houten tussenwand.

TUINGIF

Op welke manier brengen Nederlanders het meeste gif in hun tuin? Via hun ge´mpregneerde schuttingen en speeltoestellen. Jaarlijks wordt daar vijf miljoen kilo zware metalen in gestopt die er met de regen langzaam weer uitsijpelen. De productie van ge´mpregneerd hout is onlangs verboden, maar dit verbod stuit op een veto van de Europese commissie.

 

GELD VERDIENEN?

Oud metaal kan goed gerecycled worden, en levert geld op. Lever zink en lood in bij de oudmetaal handel.

MILIEUVRIENDELIJKE VLOERBEDEKKING

Uit het oogpunt van hygiŰne en allergiegevoeligheid is een harde vloerbedekking te prefereren. In dit geval geeft linoleum de minste milieubelasting. Linoleum bestaat uit vernieuwbare grondstoffen zoals kurk, lijnolie en jute. Vinyl vloerbedekking bevat kunststoffen zoals PVC en scoort minder goed. Een andere mogelijkheid is een houten of laminaat vloer.

KEUKENGEISERS EN DOUCHEKOPPEN

Bij het gebruik van een keukengeiser heeft een waterbesparende douchekop geen effect op het water- en energieverbruik. Een keukengeiser geeft zo weinig water dat de douchekop hiervan niets meer zal tegenhouden. Sommige types waterbesparende douchekoppen geven wel een comfortverbetering, omdat de waterbesparende douchekop de druppels beter verdeelt.

 

HOUTEN SCHUTTING

Plaats houten palen in een stalen paalhouder en plaats deze direct in de grond. laat een houten schutting pas op 30 centimeter boven de grond beginnen. Gebruik voor het onderste deel liever beton.

 

 

ROOKMELDERS?

Wanneer u toch uw huis isoleert, kunt u meteen rookmelders aanbrengen. Bij voorkeur minimaal een op iedere verdieping. Er bestaan apparaatjes waarin tevens een koolmonoxidemelder zit.

 

BAD OF DOUCHE?

Een bad kost meer water dan een douche. Gemiddeld staan mensen 8 minuten onder de douche. Met een normale douchekop kost dat 80 liter water, met een waterbesparende kop 44 liter. Een warm bad kost 120 liter. Hoe kleiner het bad, hoe minder water en energie wordt gebruikt. Mensen die graag lang in bad liggen, kunnen overwegen om het bad te isoleren, zodat het water langer warm blijft. Het bad kan bijvoorbeeld worden ge´soleerd met glaswol, steenwol of thermoskussens. Ook koelt een kunststofbad minder snel af dan een geŰmailleerd, metalen bad.

  

PLAATSBEPALING VIJVER

Kies een plaats waarbij de vijver niet de hele dag in de zon komt te liggen en niet te dicht bij bomen wordt geplaatst, omdat de wortels dan schade aan de vijver kunnen veroorzaken. Maak een schets van de vorm van de vijver die u wenst en bepaal de afmeting. De vijver moet minimaal 80 cm en maximaal 100 cm diep zijn.

 

 

 

 

 

WAT VOOR VENTILATOR IN BADKAMER?

Het mooiste is een ventilator die automatisch inschakelt met het licht, een instelbare nalooptijd heeft en ook inschakelt bij een bepaalde vochtheidsgraad. Deze ventilatoren zijn iets prijziger maar zeker de moeite waard.

STROOMSTOOTJE GEHAD?

Voor elke klus aan electriciteit geldt: zet de stroom af! En plak een briefje op de stoppenkast dat niemand eraan mag komen. Ongelukjes doordat huisgenoten 'even' de stroom erop zetten komen vaak voor. Ook als u de stroom eraf heeft gezet eerst controleren voor u begint. Nog beter: draai de meterkast op slot of schroef de stop eruit.

     
    

Timmer & Onderhoudsbedrijf A.J. Arts
Correspondentie-adres: Postbus 5, 2650 AA Berkel en Rodenrijs
Adres kantoor : Castor 15 2651 GT Berkel en Rodenrijs
Tel: 010 - 511 11 62 Mobiel: 06 - 51186134 Fax: 010 - 292 76 17 E-mail: info@timmerbedrijf-arts.nl